söndag 29 april 2012

Rolig helg!

Jaha, då va´ första helgen på Café Björkå avklarad! Tjohooo!! Det har varit spännande, roligt, stressigt, lugnt om vart annat!!
Vi har bl a sålt: Mackor, tårta, cupcakes, muffins, småkakor, paj, bullar, korv m bröd mm. Vi har även kunnat erbjuda laktos-, gluten- o äggfritt.
                                        Om man vill så kan man självklart ta med sig fikat hem.
                                                                       MUMMMS!!
                          Tack alla som har lyckönskat oss o som har gjort oss sällskap denna helgen!!


ÖPPET: Lördagar o Söndagar kl 13-16, Fr o m 1/7-29/7 öppet varje dag 13-16. VÄLKOMNA!

Café Björkå ligger vid Emmaus Björkå (loppisen), "mellan" Älghult o Åseda.

Ha´ nu en trevlig Valborgsmässoafton imorgon!

Kramillikram!


fredag 27 april 2012

Lycka...

... kan vara: Att hitta den här härliga tidningen i brevlådan!! Fick massor av tips att baka till caféet till en annan helg. Vi får väl se vad det kan bli! Idag fick det bli köpekakor till em kaffet, sen ligga på hela ryggen på soffan ute i solen o njuta!

Ha´det gott o va´ rädda om er!

Ps. om ni kommer till Café Björkå någon helg, så är det kontant betalning som gäller, vi är inte så moderna att vi tar kort ;-) Ds.

torsdag 26 april 2012

Café Björkå!

Nu är vi äntligen färdiga med inredningen i vårt café!! Moster Ingrid o kusin Charlotta har verkligen ögon för sånt!! Det blir så himla fint!! Ni som varit i Emmaus tidigare o fikat kommer märka STOR skillnad!
                                          Håll till godo,  här kommer lite  bilder...
Sitt i korgstolen med en go´ kopp kaffe med dopp o läs en bok eller tidning!
                                                       Söta pelargoner står lite här o var!
                                                     Många olika sittplatser att välja på...
                                                           Olika stilleben på borden...
                               Vi har ikväll provsmakat våfflorna, säger bara en sak, MUMS!!
                                      Svårt att få fina bilder utifrån men här kommer de iallafall!
                                               De fina tändsticksaskarna har Charlotta gjort!
Tallrikshyllan med olika kaffekoppar på, det är bara till att välja vilken man ska dricka kaffe ur, blommig, prickig, blå eller rosa. Finns många olika att välja på, dessa är bara några! Jag tycker själv det är mysigt när man är på café o få välja sin egen kopp!

Jag har sagt det förut men säger det igen...

VÄLKOMNA, vi har öppet varje lördag o söndag kl 13-16. Vi finns vid Emmaus Björkå ( "mellan" Älghult o Åseda).


Hoppas vi ses någon helg framöver!! Ha´ nu en härlig helg, det ska iallafall jag ha´!!

Kramillikram!!


onsdag 25 april 2012

Vad göra till helgen?


Varför inte ta med familjen, någon vän eller åk själv till Café Björkå!! Vi säljer våfflor, mackor, paj, cupcakes, korv o bröd, små kakor mm.
Snart kommer det lite bilder så ni får se hur fint vi har gjort det!

Öppet varje lör o sön kl 13-16 Vi följer Emmaus öppet tider.

VÄLKOMNA!

Ps. jag lovar att ni får en fin åktur när ni kör till oss, vitsipporna blommar för fullt i skogen o tussilagon lyser gula i vägkanten. Har ni tur kanske ni får se tranor också, såg 3 st när jag körde ut igår! Blåsipporna blommar också fortfarande Ds.

söndag 22 april 2012

Kaffekalaset!

Idag har jag haft goa´ vänner på besök! Bästaste Jenny, Lisa, Nina o Jenny. Pratat o skrattat om allt mellan himmel o jord!
Det va´ allt lite ruggigt på morgonen, så jag fick sätta på terassvärmaren någon timme innan! Men allt eftersom tiden gick fick vi både öppna fönster o dörr. Solen tittade nämligen fram o värmde gott!!
Nejlikor är egentligen ingen av mina favorit blommor men de här är faktiskt lite söta! Och tillsammans med Vaxblommorna blev det inte så dumt!
Vad blev det då till kaffet? Efter mycket grubblande fram o tillbaka ( ni som känner mej vet att det kan ta ett tag o bestämma sig!! Hihi!!), fick det bli: Mosters Kringlor.
                                   Två sorters Cupcakes, en med hallon o en med äpple/kanel.
                                   Hallongrottor, Chokladkolasnittar, Drömmar o Citronpinnar.
                  Recepten på alla bakverk finns här på bloggen om du blir sugen på att baka!
Efter några goa´ timmar o många kaffekoppar senare va´det dax för att "skicka hem" gästerna! För idag har vi nämligen fått nycklarna till Café Björkå!! 
Vi skulle vara  där innan de stängde o ta emot nycklarna!! Sen blev det till att börja rensa!! Men på tre timmar fick vi mycket gjort! Nu står det fullt med kartonger o en del möbler innanför dörren som vi ska få hjälp med att flytta ut imorgon! Nu är vi äntligen på gång!! Mycket jobb ligger framför oss MEN va´ kul det ska bli!
Denna veckan kommer det inte bli mycket skrivet här som ni kanske kan förstå! Men jag lovar att jag ska sätta in lite bilder när vi är klara o så hoppas jag ju förstås att vi ses nästa helg!! Eller någon annan helg...

ÖPPET: Lördagar o söndagar kl. 13-16, VÄLKOMNA!!

God natt kära läsare, önskar er en fin vecka!

Kramillikram!!



torsdag 19 april 2012

Chokladkolasnitt!

Det här receptet kommer från mamma! Hon bakade dessa till mitt loppiscafé jag hade i Nylund  vid advent. Smakar ljuvligt, lite som karamellerna man gör till jul faktiskt! Bakade dom idag eftersom jag ska ha lite kaffekalas på verandan på söndag, jag tar med några till Café Björkå till nästa helg också!
Detta behövs:

100 g smör
1 dl socker
2 msk  ljus sirap
2 dl vetemjöl
2½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Blanda allt i en matberedare. Dela degen i 2 delar på lätt mjölat bakbord o rulla till längder. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Bakas mitt i ugnen 15-20 minuter i 175 grader. Låt svalna LITE på plåten o skär i sneda bitar.
                                   Men nu sätter vi kupan på fatet annars tar de slut innan söndag!

Köpte fina pelargoner i dag hos Anettes Blommor, Älghult. Tänkte att de ska få pryda fönstren på verandan.

Ha´en härlig fredag imorgon!

måndag 16 april 2012

Café Björkå!

Detta är min lilla hemlis!! Tjohoo! Jag, mamma, moster Ingrid o kusin Charlotta ska ta över caféet i Emmaus!! Va´ säger ni om det!! Ska bli så himla roligt!!
Självklart så blir det hembakat!! Kaffet kommer att serveras i olika koppar som man själv väljer, här på bilderna har ni ett litet utbud.
Lördag o söndag den 28-29/4 kl 13-16 öppnar vi! Mycket att styra med tills dess: Rensa ut det gamla o in med våra saker, lovar att ni kommer att märka skillnad! Sen ska det ju bakas en del...svårt att veta hur mycket man ska göra men tar det slut så har vi alltid våfflor att erbjuda! Mums!!
Tänkte inte att jag skulle avslöjat detta redan nu men Smålandsposten ringde idag o hade fått nys om det! Så imorgon ska det stå några rader om det! Jag tänkte att det vore ju just av mej om ni fick veta det genom mej först!
Så goá vänner, ta nu o boka in någon lördag eller söndag o kom o fika!! Kaffe o hembakat är ju svårt att motstå eller hur!!??

Fatta hur lycklig jag är!!!

VÄLKOMNA!!

lördag 14 april 2012

NI förgyller min dag!!

Tänk, nu är det över 9000 besök. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mej när jag startade den här lilla sidan!
Ni är verkligen toppen! Hoppas ni inte tröttnar! SKRIV gärna en liten rad till mej om ditt o datt, jag tycker det är jätte kul när ni hör av er! Vilka ni nu är? Är det mest de närmst sörjande eller är ni några som hittat mej på andra sätt? Det vore kul o veta!! SKRIV!

Det har varit lite dåligt med recept på sista tiden men jag ska försöka bättra mej fram över!!

Jaha, då va´ denna lördagen snart till enda. Vad har ni hittat på idag? Själv har jag jobbat delad tur. På mina timmar njöt jag av en liten fikastund med familjen i solen här hemma. Liggandes på soffan i solen kunde jag höra fågelsång av alla de slag i bakgrunden av barnens lek o kiv!! Middagen, som bestod av kotletter, potatis, sås o grönsaker, avnjöts på verandan. Härligt, jag har haft en toppen dag!

Fortsatt trevlig helg!

KRAMILLIKRAM!!

torsdag 12 april 2012

Våren är tillbaka...

...iallafall för idag! Man får vara glad så länge det varar! Hur det än går, är vi på rätt väg! Den här lilla humlan hittade jag på verandan. Släppte ut den bland blommorna på baksidan o oj va´ hungrig den va´!!
                        Den kröp omkring länge o väl, blev full med pollen på sin lilla ludna kropp!!
Efter en runda i trädgården hittade jag dessa små påskliljor. Lökarna satte jag ut förra året, efter att ha njutit av dom inne vid påsk.
Som sagt va´, det är inte mycket vårblommor här i trädgården men dom här hittade jag också, man får vara glad för det lilla!
                     Tror det är någon form av Scilla. Om det är någon som vet, skriv gärna en rad!
På väg till postlådan, vid lilla bäcken hade det kommit upp Tussilago. De lyser som små solar mot de vissnande löven.
Några hade gjort en miss i planeringen o hamnat med fötterna i det kalla, porlande vattnet, brrr!
Imorgon är det fredag igen!! Önskar er en trevlig helg!

Vi får hoppas på lite gott väder så att man kan ta med sig kaffekoppen ut o sitta vid husväggen o lapa lite sol!!

Ha´ det gott!

onsdag 11 april 2012

Sitter här...

...och funderar på vad jag ska bjuda på?? Har bjudit in tre goá vänner på lite kaffekalas på verandan om ett par helger! Vi har inte träffats allihop tillsammans på LÄNGE!! Fattar inte vart tiden tar vägen!! Det ska bli spännande, för det kommer en extra gäst också! Kul att träffa nya människor!
Får hoppas det hinner bli lite gott väder tills dess, annars får jag sätta på lite extra värme där ute! En massa levande ljus ska nog också göra susen! Men...nu va´det ju det där med fika...ska det bli 7 sorters kakor, pajer, cupcakes, bullar, kringlor, tårtor eller...ja, det tåls att tänka på! Men de ska inte behöva gå hungriga här ifrån iallafall!! Hihii!
Får nog sätta på mej en kopp kaffe o fortsätta fundera lite...

Ha´en go´ lill-lördag! Va´ rädda om er där ute!

Kramillikram!

lördag 7 april 2012

Påskbuffé i Bockaskruv skola!

Igår hade vi fest i Bockaskruv skola! Ja tror vi va´ 65 personer!! GOD mat o underhållning! Detta har blivit en tradition, vilket år i ordningen vet jag inte!
Den gamla skolbänken hälsar välkomna med lite vårblommor o jag tror det har varit framme en liten höna o lagt sina ägg också!!
                                                                 Fina bordsdekorationer!

På buffé bordet hade vi bl.a jansson, köttbullar, prinskorv, sill, ägg, skinka, sallader, ägglåda, silltårta, gubbröra, bröd, ost mm.
                                       Underhållningen stod Odd o Diana Hagel o Dennis Gill för!
Stämningen va´på topp i skolsalen som va´ full med mätta o glada människor! Kvällen avslutades med kaffe o chokladkladdtårta!
Vi i festkommitén va´ mycket nöjda men en aningen trötta efter en lyckad påskfest!!

Ha´ en fortsatt trevlig påsk! Jag hoppades på lite sol idag men vaknade till att det låg lite snö på backen!!

Idag fortsätter kalasandet, "För idag är ingen vanlig dag, för det är MAMMAS födelsedag! HURRA HURRA HURRA!!"