Attans så goda o lätta att göra! Plockade smultron o blåbär o dekorerade med! Eftersom de är rätt så söta är det gott m något syrligt till, jag brukar ha hallon till.
12 port
3 tsk gelantinpulver
6 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
200 g vit choklad
1 vaniljstång
Blanda gelantinpulvret m 3-4 msk kallt vatten (om det blir för tjockt ta lite av mjölken), låt stå i 5 min.
Koka upp grädde, mjölk, socker o den urskrapade vaniljstången (frö o stång). Ta av grytan fr plattan. Bryt chokladen i bitar o vispa i den + gelantinet. Häll upp i serveringsskålar el dyl. Lägg plastfolié PÅ krämen, då blir det inget "skinn" på ytan. Låt stå minst 3 tim. Servera m hallon.
MUMS!!
snygga skålar
SvaraRaderaDe är köpta på Gårdby Kafé o Lanthandel på Öland, märke Ib Laursen.
SvaraRadera