lördag 19 januari 2013

Sega havrekakor!

De här va´ inte dumma alls!! Enkla o snabba att göra! Jag doppade några i smält choklad...gott!

ca 30 st

5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg

100 g mörk choklad (smält), räckte till drygt hälften av kakorna

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, havregryn o bakpulver. Smält smöret o tillsätt det tillsammans med sirap o äggen. Bred ut den kladdiga smeten på en bakplåtspapperklädd plåt 30 x 40 cm. Gräddas i mitten av ugnen ca 15-18 min, kakan ska inte kännas riktigt klar då blir den torr o hård. Den sjunker ihop något när den kommer ut från ugnen o stelnar lite. När kakan svalnat skär den i rutor o ev. doppa dom i den smälta chokladen.

Jag är ledig några timmar nu mitt på dagen sen bär det iväg till jobbet igen!

Ha´ en go´ lördag!

KRAMILLIKRAM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar