Detta behövs:
5 st kexchoklad a´ 55 g
4 msk smält smör
150 g mörk el ljus choklad eller 50/50
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Ugnen på 175 grader. Krossa kexchokladen i matberedare o tillsätt det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform eller smörj en pajform. Tryck ut kexsmeten o lite upp på kanten, gräddas i ca 8 min ( tills den ser bakad ut). Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad o blanda i grädden. Rör ner vaniljsockret o äggulorna. Rör till en jämn smet o häll det i pajskalet. Låt stå kallt minst 4 timmar eller över natten. Servera vispad grädde o något syrligt bär till! MUMS!!
T o m Vilma gillade denna skapelse...hon gillar annars inte pajer!! Men choklad är ju GOTT!!
Denna paj verkar helt underbar! Provar nog den på lör ,perfekt efter salta kräftor o västerbotten ost paj. KRAM
SvaraRaderaOJ! Detta måste testas, låter ljuvligt gott. Tror du att jag hunnit till dig i sommar? Nä inte då! Det är makalöst...dagar och veckor har bara försvunnit och jag har inte semester förrän i september.
SvaraRaderaHa nu en skön helg, ta hand om dig!
Varm kram,
Titti