Eftersom jag inte längre hittar färdig citronpasta att köpa så blev jag sugen på att testa detta recept från "Bara en kaka till". Jag minskade dock på citronen o kommer nästa gång öka på med ruccolan.
Här är min variant:
4 port spagetti
1 citron, rivet skal o saft (blanda i saften lite i taget o smaka dej fram)
Ruccola 50-100 g (hade ca 50 g men tycker att det behövs lite mer)
100 g parmesan
2 dl creme fraiche
2½ dl pastavatten
salt o svartpappar
Medan pastan kokar river du citronskal o pressar ur saften. Häll detta i en stor serveringsskål/fat (spara lite saft o smaka dej fram när allt är blandat).
Grovhacka ruccolan o riv parmesanen grovt, häll detta i skålen o blanda runt.
När pastan är klar, sparar du lite av pastavattnet.
Häll den varma pastan i skålen o klicka på creme fraichen. Blanda o häll i ev. lite pastavatten så det inte blir för torrt. Salta o peppra + ev. lite mer citronsaft. Serveras genast.
Servera som vegetarisk rätt eller till en bit stekt lax eller kyckling! MUMS!!
Smaklig måltid!!
KRAMILLIKRAM!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar