Denna kakan bakade jag till Folkets Hus filmvisning igår. Den funkar både som den är eller med lite vaniljsås till.
Beroende på om den ska vara till kaffet eller efterrätt m vaniljsås, så blir det ca 10-30 bitar.
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
1½ dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6-8 st äpplen
kanel
Ugnen 175 grader. Form ca 35 x 20 cm klädd m bakplåtspapper. Smält smöret o låt det svalna. Skala o skiva äpplena i tunna skivor.
Vispa ägg o socker pösigt. Blanda ner mjölken o smöret. Blanda mjöl o bakpulver o vänd ner i smeten. Häll smeten i formen, tryck ner äppelklyftorna tätt o strö över kanelen.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills kakan fått fin färg, testa m sticka, den ska vara torr. Låt svalna, skär sedan i önskad storlek.
Om du gör dubbel sats så passar en långpanna (som tillhör 60 cm spis), den blir då lite tjockare.
KRAMILLIKRAM!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar