Den här tårtan är så attans god..."len o mjuk" i smakerna. Inga krussiduller...
Gillas av hela familjen!
Gjorde den till mina jobbarkompisar häromdagen.
Ca 8 port
Kan med fördelar göras dagen innan den ska serveras.
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ugnen 175 grader.
Ägg o socker vispas fluffigt. Blanda mjöl o bakpulver, vänd ner detta i smeten.
Klä en 2 l form m bakplåtspapper. Häll i smeten.
Gräddas i ca 30 min.
När bottnen är klar, strö över lite socker o vänd upp o ner på ett nytt bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det papper kakan är gräddad i. Låt svalna på galler.
Medan bottnarna gräddas gör du glasyren.
Glasyr:
100 g smält smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 uppvispat ägg ( OBS! Ska inte sjudas med)
Låt smör, florsocker o vaniljsockret sjuda upp. Ta bort grytan fr plattan o vispa i ägget.
Låt glasyren svalna helt.
2 1/2 dl vispgrädde, vispas riktigt fast.
Dela bottnen o lägg på grädden emellan.
Häll på glasyren o strö på rostade mandelspån över.
Förvaras i kylen.
Mumsigt!
Den var supergod. Alla vi jobbarkompisar åt och smaskade. Tack så mycket
SvaraRadera