Alla chokladvänner där ute, här kommer ett recept på en god o kladdig kaka!
20-25 bitar
200 g mörk choklad
100 g smör
3½ dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
280 g minimarshmallows
Chokladkrisp
200 g mjölkchoklad el mörk choklad
100 g smör
7-8 dl Rice krispies
Ugnen 175 grader. Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smöret o smält det också. Häll i sockret o blanda runt. Låt svalna något innan du tillsätter äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker o saltet, rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en form ca 20 x 30 cm klädd m bakplåtspapper. Gräddas i mitten av ugnen ca 25 minuter. (Nästa gång får den stå en stund till, den blev väldigt kladdig!) Ta ut kakan o strö på marshmallows, in i ugnen 5 min till. Låt kakan svalna på galler.
Chokladkrispen: smält chokladen o smöret över vattenbad. Blanda i rice krispen. Bred blandningen över den kalla kakan. Ställ den i kylen några timmar innan du skär den i rutor. Förvara den kallt.
Guttilligutt!
Hoppas ni ätit många kanelbullar idag! Ha´det gott! Va´rädda om er!!
Det ser ju så mumsigt ut det du bakar men efter helgens vrålfika får jag nog hålla mig borta från sötsaker ett tag... Får nog satsa på knäckebröt. För visst räknas det till nyttigheter?...hihi.
SvaraRaderaHa en mysig kväll!
/Hanna
Hanna,knäckebrödet räknas ABSOLUT som nyttigheter!! ;-)
SvaraRaderaHa´det gott!! / Helén