Detta måste ni testa o göra!! Supergott på köttbullemackan, steken mm. Tack Anna K för receptet!!
Innan du börjar m inläggningen fixar du till burkarna. Gör så här: Diska ur ordentligt sedan sköljer du dom med en lösning (2 tsk natriumbensoat i 1 dl vatten), ställ sedan burkarna i ugnen på 100 grader i 1 tim.
Till ca 4 barnmatsburkar behövs:
Ca 225 g färdigskuren rödlök (3-5 st lökar)
Ättikslag:
½ dl ättiksprit 12%
1½ dl vatten
1 dl sockerblandning ( 1-2 msk farinsocker + 1 msk syltsocker o resten vanligt strösocker)
1 tsk salt
lite nymalen vitpeppar
Koka upp detta tills salt o socker löst sig o tillsätt sedan:
1 knivsudd natriumbensoat
Lägg sedan i löken i grytan, låt stå någon minut tills löken blir lite. lite mjuk. Häll sedan upp i burkarna o skruva på locken. Förvaras svalt. Efter ett tag så har den röda färgen på löken bleknat men är god ändå.
TIPS: Ska du ge bort löken, gör den samma dag eller dagen innan.
KRAMILLIKRAM!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar