tisdag 14 oktober 2014

Picklad Rödlök!

Detta måste ni testa o göra!! Supergott på köttbullemackan, steken mm. Tack Anna K för receptet!!

Innan du börjar m inläggningen fixar du till burkarna. Gör så här: Diska ur ordentligt sedan sköljer du dom med en lösning (2 tsk natriumbensoat i 1 dl vatten), ställ sedan burkarna i ugnen på 100 grader i 1 tim.

Till ca 4 barnmatsburkar behövs:

Ca 225 g färdigskuren rödlök (3-5 st lökar)

Ättikslag:

½ dl ättiksprit 12%
1½ dl vatten
1 dl sockerblandning ( 1-2 msk farinsocker + 1 msk syltsocker o resten vanligt strösocker)
1 tsk salt
lite nymalen vitpeppar

Koka upp detta tills salt o socker löst sig o tillsätt sedan:

1 knivsudd natriumbensoat

Lägg sedan i löken i grytan, låt stå någon minut tills löken blir lite. lite mjuk. Häll sedan upp i burkarna o skruva på locken. Förvaras svalt. Efter ett tag så har den röda färgen på löken bleknat men är god ändå.

TIPS: Ska du ge bort löken, gör den samma dag eller dagen innan.


KRAMILLIKRAM!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar