Gillar ni pecannötter? Då måste ni testa den här lilla godingen...servera m hallon o vispad grädde...mums!! Även den här gick åt som smör i solsken på caféet i somras!
Detta behövs:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
125 g kallt smör
3 msk kallt vatten
Nöt o kola fyllning:
1½ dl socker
3 dl ljus sirap
125 g smör
1½ tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 ägg
200 g pecannötter
en nypa salt
Ugnen 175 grader (ej varmluft).
Blanda smör, mjöl, vaniljsocker, salt o vatten till en deg.
Tryck ut degen i en springform (ca 24cm) o långt upp på kanten. Nagga. Ställ i kylen ca 20 min, förgrädda sedan skalet i mitten av ugnen i 10 min.
Under tiden pajskalet är i ugnen fixar du fyllningen.
Blanda smör, socker, mjöl, sirap o salt i en kastrull, låt det sjuda på medelvärme i 3-4 min, rör hela tiden. Ta bort grytan från spisen. Hacka nötterna grovt o tillsätt dom + vaniljsockret i grytan. Vispa äggen lite lätt o rör ner detta sist i kolasmeten.
Häll fyllningen i skalet o grädda i ca 35 min.
Låt svalna o förvara kallt.
Servera m hallon, grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar