Det följde ju med en lite receptbok också, så receptet som följer kommer från den!
Det blev 16 små + 6 stora (vanlig muffins storlek)
1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bikarbonat
1 dl socker
100 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, salt o bikarbonat. Vispa smör, socker o vanilj pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget o vispa väl. Tillsätt mjölblandningen o vispa ytterligare 2-3 min till så den blir slät o luftig. Fyll formarna till 2/3 m smet. Gräddas i mitten av ugnen i 15-20 min beroende på storlek, känn med sticka (den ska vara torr). Låt svalna helt innan du tar på toppingen.
Karamelltopping:
100 g mjukt smör
2½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
100 g söt kondenserad mjölk
½ tsk flingsalt
Vispa smöret mjukt, tillsätt florsockret, vispa i 2 min. Rör ner vanilj, kondenserad mjölk o flingsaltet. Vispa till en jämn smet. Låt den stå i rumstemperatur tills du ska klicka på den på muffinsen, annars blir den för hård. Dekorera med olika strössel, blommor mm.
Verkligen GOD topping!!
Japp - "donatorn" kan intyga att dom var RIKTIGT goda....en tugga så är allt slut ;)
SvaraRaderaKram på dig
Inte dåligt fika dedär du! Skulle suttit fint just nu känner jag...hihi Istället får jag ta mig en hårdbrömacka, det enda i fikaväg som finns hemma just nu.
SvaraRaderaHa det så gott!
//Hanna