Krusbären har mognat så gillar du syrliga saker...gör då den här pajen! Om inte så kan man säkert hälla i mera socker! Hihi! Gjorde den här pajen i måndags, Café Björkå-gänget m familjer träffades över en bit mat o efterrätt måste man ju ha´!!
Ca 8 bitar
Pajskalet:
100 g smör
2 dl havregryn
3/4 dl vetemjöl
½ dl socker
1 äggula
Fyllningen:
400 g krusbär, tinade eller färska
1 dl socker
1 dl ljust muscovadasocker
1 tsk nypressad citronsaft
Dekoration:
ca 50 g mandelspån ( hade bara ca 25 g hemma o det funkade!)
Mixa ihop alla ingredienserna till pajskalet. Tryck ut degen i en form m löstagbara kanter, ca 26 cm i diam. Ställ formen i kylen 30 min.
Ugnen på 200 grader. Häll allt som ska vara till fyllningen i en gryta, koka upp o småkoka i ca 10 min. rör under tiden. Låt svalna. Häll fyllningen i pajskalet o strö över mandelspånen. Gräddas i mitten av ugnen ca 20 minuter. Serveras ljummen m t ex vaniljvisp, glass eller grädde.
Vad trädgården förmår!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar