Har ni vinbärsbuskar? Plocka o frys in vetja! Gjorde denna paj på frysta vinbär, gick hur bra som helst. Det är ju inte alltid man har lust att baka eller är sugen på paj just som bären har mognat. Sen är det ju härligt att hitta en påse i frysen framåt hösten/vintern!
Smuldeg:
150 g smör, kallt
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 dl råsocker
1 nypa salt
ev. 2 msk kallt vatten
Fyllning:
1½ l röda vinbär
1 vaniljstång
2-3 dl socker (beror ju på hur sura bären är)
2 msk potatismjöl
Ugnen på 200 grader. Snitta vaniljstången o skrapa ur fröna, blanda m sockret o potatismjölet, lägg i stången också en stund så tar det mera smak. Mixa ihop smuldegen. Smöra en pajform. Ta bort vaniljstången o blanda bären m socker-potatismjölblandningen. Häll i formen o smula över pajdegen. Gräddas i mitten av ugnen ca 25 min. Servera m vaniljsås, grädde eller glass.
Friskt o gott!!
Hej
SvaraRaderaDen kage ser helt fantastisk ud:) Den må jeg prøve:)
God weekend til dig
Hoppas den ska smaka! Kul att man kan inspirera! ;-)
SvaraRadera