torsdag 11 juli 2013

Halloncheesecake!

VARNING alla hallon älskare!!! Denna va´....MUMSFILLIBABBA!! Gör den, ni kommer inte ångra er!! Jag lovar!!
Gjorde den till Hugos "för"kalas i lördags. Bakade den på fredagskvällen, bra med sådant som går att förbereda! Det blev ett par bitar kvar som vi åt på söndagen...precis lika god då!
10-12 bitar

Botten:

14 digestivekex
50 g smör (smält)
2 msk socker

Fyllning:

6 gelatinblad
300 g philadelphiaost
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1½ dl hallonpuré, mixade o passerade hallon.

Garnering:

2 dl grädde
Hallon, körsbär eller något annat mumsigt.
Smula kexen i en matberedare, droppa ner det smälta smöret o tillsätt sockret. Häll smulorna i en springform o platta ut. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 min.
Vispa ihop philadelphiaost, äggulor o sockret. Tillsätt vaniljsockret.
Vispa grädden.
Vispa äggvitan i en separat skål (gärna rostfri). Tills du kan vända upp o ner på den (utan att det rinner ut, hihi).
Lyft upp gelatinet o smält på svag värme i en gryta. Blanda hastigt ner det i philadelphiasmeten. Vänd ner grädden o äggvitan.
Dela smeten i 2 skålar, tillsätt hallonpurén i den ena.
Häll upp den vita smeten först o ställ i frysen i 5 min. Häll sedan försiktigt över hallonsmeten.
Ställ i kylen minst 5-6 tim eller gärna över natten.
Lossa kanten m en vass kniv.
Skär i önskat antal bitar o garnera m vispad grädde o bär.
ÄT O NJUT!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar