Det här va´ gott mina vänner!! Gjorde den i midsommar o hade med den till Öland, strykande åtgång! Hihi!
Passar perfekt till buffén eller som förrätt!
Ca 8 bitar, den går alldeles utmärkt att göra dagen innan!
Botten:
200 g kavring
75 g smält smör
Fyllning:
125 g matjesill
1 gul lök
½ dl hackad gräslök
3 dl gräddfil
250 g kesella (feta)
2 msk matesillspad
5 hårdkokta ägg
4 gelantinblad
Flingsalt
Peppar
Till garnering:
Hackad gräslök
Rom ca 75 g
Citronklyftor
Gräslöksblommor
Smula brödet i en matberedare häll på det smälta smöret. Häll brödmixet i en form med löstagbara kanter, platta till smulorna o ställ kallt minst 1 tim.
Koka äggen. Finhacka sillen , spara spadet. Finhacka löken. Blanda sill, lök, gräslök, gräddfil, kesella o sillspadet. Smaka av med salt o peppar.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 min.
Värm försiktigt ca ½ dl av smeten i en liten gryta. Lägg i gelantinbladen ett i taget, blanda ner gelantinsmeten i övriga sillröran, blanda ordentligt. Vänd sist ner de hackade äggen.
Häll fyllningen över bottnen. Låt stå i minst 4 tim i kylen.
Innan servering, dekorera m rom, gräslök, citron o blommor.
ÄT O NJUT!!
KRAMILLIKRAM!!
Vi åt och njöt väldigt av detta goda.
SvaraRaderaTack Helen!