måndag 1 juli 2013

Matjesilltårta!

Det här va´ gott mina vänner!! Gjorde den i midsommar o hade med den till Öland, strykande åtgång! Hihi!
                                                 Passar perfekt till buffén eller som förrätt!
Ca 8 bitar, den går alldeles utmärkt att göra dagen innan!

Botten:

200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:

125 g matjesill
1 gul lök
½ dl hackad gräslök
3 dl gräddfil
250 g kesella (feta)
2 msk matesillspad
5 hårdkokta ägg
4 gelantinblad
Flingsalt
Peppar

Till garnering:

Hackad gräslök
Rom ca 75 g
Citronklyftor
Gräslöksblommor
Smula brödet i en matberedare häll på det smälta smöret. Häll brödmixet i en form med löstagbara kanter, platta till smulorna o ställ kallt minst 1 tim.

Koka äggen. Finhacka sillen , spara spadet. Finhacka löken. Blanda sill, lök, gräslök, gräddfil, kesella o  sillspadet. Smaka av med salt o peppar.

Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 min.

Värm försiktigt ca ½ dl av smeten i en liten gryta. Lägg i gelantinbladen ett i taget, blanda ner gelantinsmeten i övriga sillröran, blanda ordentligt. Vänd sist ner de hackade äggen.

Häll fyllningen över bottnen. Låt stå i minst 4 tim i kylen.

Innan servering, dekorera m rom, gräslök, citron o blommor.

ÄT O NJUT!!





KRAMILLIKRAM!!




1 kommentar:

  1. Vi åt och njöt väldigt av detta goda.
    Tack Helen!

    SvaraRadera