Här kommer ännu ett verk som gjordes i midsommar...efter att ha jagat runt efter mandelmjöl så blev det till att mala själv...nästa gång SKA jag hitta det där mjölet, hihi!!
Ett bra recept eftersom man kan göra botten i förväg...sen lägger man ihop den strax innan den ska ätas!
Ca 10 pers
300 g mandelmjöl (ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
Smör o mjöl till formen
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2½ dl kesella (10%)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk Lemoncurd (320 g)
Blåbär o ätliga blommor till garneringen
Ugnen på 175 grader. Smörj o mjöla en springform, ca 24 cm.
Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver o salt i en bunke. Vispa smör, socker o vaniljsocker riktigt fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget, rör ner citronskal o citronsaften. Vänd försiktigt ner mjölblandningen.
Bred ut smeten i formen, grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
Fyllningen: Vispa grädden, blanda ner kesella o florsocker. Skiva jordgubbarna. Dela tårtbottnen, bred på lemoncurd o lägg på gubbarna, sen tar du 1/4 av gräddröran o bred på det över gubbarna. Lägg på överdelen, fördela resten av grädden. Garnera med blåbär, blommor o pudra över lite florsocker. Ät o njut!
KRAMILLIKRAM!!
Kan intyga att den var jättegod.
SvaraRaderaFrån oss som blev bjudna