Gillar ni mörk choklad så kanske detta är något för er! För min del va´ den nog i mäktigaste laget! Men en liten, liten bit till kaffet funkar ju alltid! Hihi!! Gjorde denna till Hugos 11 års kalas i juli.
Ca 12 bitar (minst)
Botten:
250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Fyllning:
400 g philadelphiaost
1 burk creme fraiche (2 dl), 34% fett
½ dl starkt, ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl strösocker
Ugnen 175 grader. Klä en form (22 cm) med löstagbar botten med bakplåtspapper i botten. Smörj formens kant.
Kör kakorna i en matberedare, tillsätt smöret. Tryck ut smulblandningen tunt i formen o upp på kanterna ordentligt. Låt stå kallt i kylen medan du gör fyllningen.
Blanda philadelphiaosten o creme fraiche tillsätt kaffet. Smält chokladen över vattenbad o rör ner i smeten.
Vispa ägg o socker lätt, blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet o häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Cheesecaken ska vara lite lös i mitten, den stelnar sedan i kylen.
Låt svalna o förvara den inplastad i kylen.
Servera m vispad grädde o lite hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar