Hej på er! Det va´ länge sen! Hoppas sommaren har varit till belåtenhet! I år kan vi verkligen inte klaga på vädret iallafall, tycker jag!!
När vi va´ på Kackelstugan på Öland med bästa VIP-gänget, åt jag en härlig förrätt: Kokta rödbetor m en bit Chevréost på en bädd av ruccola o valnötter som pricken över i. ATTANS SÅ GOTT!! Så det blev det här hemma härom veckan. Jag trodde att Chevrén skulle vara attans så dyr men det va´ inte så farligt... o vad smakar då chevré...mild smak, lite som fetaost tycker jag.
Färska rödbetor, 1st/port
Ca 1 cm tjock skiva/port m Chevré
Ruccola
Valnötter
Skala rödbetorna m en potatisskalare (har du plasthandskar hemma? TA PÅ DOM, du blir röd!)Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, tills de knappt är färdiga, känn med potatissticka, tar lika lång tid som potatis ungefär. Häll av vattnet o låt dom svalna lite. Skär dom i äggskäraren så blir det lagom tjocka skivor.
Lägg lite ruccola på varje tallrik, lägg på de ljumma rödbetorna, en skiva ost o toppa med valnötterna. Serveras genast! MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar