Det här med att baka med citron brukar jag inte gilla!! Men de här såg så goda ut att jag va´ tvungen att prova! Och resultatet: GODA! Tips att baka till påsk!
ca 40 st
1 dl socker
4 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g smör, kallt
1 äggula
skalet från 1 citron
Garnering
50 g mörk choklad
Ugnen på 200 grader. Blanda socker, mjöl o bakpulver. Skär smöret i kuber o mixa ihop (eller nyp ihop) med mjölblandningen. Tillsätt äggulan o citronskalet. Arbeta ihop till en en smidig deg. Rulla ut fingertjocka längder o skär sedan i ca 5 cm långa bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt dom svalna på plåten. Smält chokladen över vattenbad o ringla över kakorna. Ställ plåten i frysen en stund så chokladen stelnar. Lägg citronpinnarna i en burk med bakplåtspapper emellan o förvara dom svalt eller frysta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar