Fågelbon att bjuda på till helgens kaffestund, kan det vara något? Ja frågar du mej? Ja tack, gärna! De här är en hasselnöts cupcakes med nutellafrosting!!
Receptet hittade jag i "Hello cupcakes" av Leila Lindholm. Passar ju bra att göra nu i påsktider, tycker jag!
Till 12 cupcakes behöver du:
2 ägg
1½ dl socker
100 g hasselnötter
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Ugnen på 175 grader. Vispa ägg o socker vitt o pösigt. Mal el mixa nötterna till fint pulver. Blanda mjöl, nötter o bakpulver, vänd ner detta i äggsmeten. Rör i mjölken. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, häll i smeten till 2/3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Nutellafrostingen
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kallt kaffe
Fågelboet
400 g mandelmassa(jag tyckte att det räckte med 100 g, beror ju på hur stora bon man vill ha o om man älskar mandelmassa eller ej)
36 små chokladägg ( Anton Berg eller dyl.)
Vispa ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker o philadelphiaosten. Tillsätt kaffet o vispa fluffigt. Bred frostingen på kakorna. Pressa mandelmassan genom en vitlökspress. Forma till små fågelbon o lägg på toppen av frostingen. Lägg 3 ägg i varje bo.
GUTTILLIGUTT!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar