Har idag bakat detta bröd för 2:a gången på en vecka! På ca 1 timma har man ljuvligt mjukt o saftigt bröd som håller sig färskt många dagar! Sånt tycker man om eller hur!!?
Den fina kökshandduken fick jag i julklapp från jobbet. Den är gjord på Tryckboden i Åseda! Alltid kul med nya handdukar till köket, tycker jag.
2 st limpor
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl mörk sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
Lös jästen med vattnet. Tillsätt sirap, salt o oljan. Arbeta in allt mjölet till en smidig deg. Dela den i 2 bitar o forma till limpor o lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en bit bakplåtspapper emellan limporna också.
Sätt in brödet i mitten i en kall ugn o sätt temperatur på 200 grader. Brödet jäser under tiden ugnen blir varm. Låt brödet stå i ugnen ca 50 minuter. Det ska låta ihåligt när du knackar på undersidan.
Doften av nybakat bröd, härligt!!
Nybakat bröd är som allra godast med smör o honung tycker jag!!
Riktigt goda !! Enkla att göra. Det blir många limpor framöver =)
SvaraRaderaTack för ett bra och framförallt lätt brödrecept.Har bakat dom flera gånger nu.Kicki
SvaraRaderaRiktigt goda blev dom!
SvaraRaderaTog lite havregryn på toppen och satte limporna i 2 formar, gick superbra =)
Ja detta bröd bakar jag nästan jämnt! Ska testa m havregryn! :-) / Helén
SvaraRadera