Husmanskost när den är som bäst! Man behöver inte alltid krångla till det eller hur!? Och efter en sådan här måltid är man klok som en bok!
2-3 port
ca 1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
400 g fiskfilé ( torsk, sej )
3 hårdkokta ägg
2 msk dill
3 msk smör
3 msk mjöl
½ dl matlagn. grädde
salt o citronpeppar
Koka upp vatten, buljong, vit- o kryddpepparn o lagerbladet. Lägg i fisken o sjud i ca 5 minuter. Ta upp fisken, spara spadet ( 4-5 dl ). Smält smöret o vispa i mjölet, späd med spadet från fisken. Häll i grädden o koka någon minut. Tillsätt dill, smaka av med salt o citronpeppar. Hacka äggen o lägg i såsen o låt det bli varmt. Servera med kokt potatis o grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar