torsdag 20 juni 2013

Ingers Rabarber- o Jordgubbspaj!

Efter att Inger bjudit på denna på APT så gjorde jag en till Sveriges nationaldag! Attans så GOD!! Det är en variant av ananas pajen  o hallon- o blåbärs pajen som ni fått recept på innan.

Till en stor pajform behövs:

Pajskalet:

150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Arbeta ihop allt o tryck ut i pajformen. Låt vila svalt i 1 tim. Under tiden gör du fyllningen.

Fyllningen:

ca 5 dl jordgubbar (jag tog frysta)
ca 5 dl rabarber (jag tog frysta här också)
½ dl socker
Skiva ner detta i en gryta o koka ihop på svag värme någon minut. Låt det rinna av i en sil tills det blir en fast "kompott". Låt det svalna helt.

1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl fet creme fraiche
Vispa ihop ägg, socker, vanilj o creme fraichen, blanda ner "kompotten" o häll i pajskalet. Gräddas i 200-225 grader ca 30 min.

Serveras ljummen o med lättvispad grädde, glass eller vaniljvisp till. Dekorera med citronmeliss eller färska jordgubbar.
                                                                        GOTT!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar