måndag 16 september 2013

Köttfärs o Sparrispaj!

Det här med födelsedagar...roligt...men va´ i hundan ska man bjuda på...?? Varför inte en paj!? Funkar i alla lägen skulle jag tro...och variationen är ju oändlig!! Detta receptet kommer från bästaste mamman i världen!! Så när vi firade Mickes födelsedag i fredags fick det bli detta! MUMS!!

4-5 port

Pajskal:

3 dl vetemjöl
200 g margarin/smör
1 krm salt
3 dl riven ost
1 dl kallt vatten

Jag gör bara halva satsen eftersom jag bara vill ha pajskal över (tycker det räcker) Men ska man göra till en långpanna (8-10 port) så blir det precis lagom med en sats (fast på får man bubbla fyllningen o stuvningen) Hihi, hoppas ni fattar vad jag menar!!

Blanda mjöl o salt i en matberedare. Tillsätt margarinet sedan ost o vatten. Arbeta ihop till en deg.

Ugnen på 225 grader.

Fyllning:

300 g köttfärs (ca 800 g till långpanna)
1 stor lök
1 tsk salt
1 krm peppar
2-4 vitlöksklyftor

Fräs alltihopa i lite smör. Häll detta i en form m lite höga kanter.

Stuvning:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liten burk sparris + spadet
2 dl grädde
1 dl riven ost
salt o peppar

Smält smöret o vispa i mjölet, sänk värmen något. Vispa i sparrisspadet o grädden, låt puttra någon minut under omrörning så det inte bränns! Tillsätt osten, låt den smälta sedan i med sparrisen. Smaka av m salt o peppar.

Häll stuvningen över köttfärsen. Kavla ut pajdegen o lägg som ett lock över, nagga m gaffel o pensla med ett uppvispat ägg. Gräddas i ca 30 minuter.

Serveras med sallad o ett gott bröd!
                                                                      ÄT O NJUT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar