torsdag 19 februari 2015

Banankaka m kokos!

Är det någon mer än jag som ofta får "svarta" bananer!!?? Istället för att slänga dom nästa gång...gör den här supergoda kaka...med ljuvlig frostingkräm o stora bitar av kokos! MUMS!! T o m Vilma tyckte denna va´ god...helst krämen!! Hihi!!
                                              Receptet har jag fått av jobbisen Ann-Britt!

4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 1/4 dl grädde
3 mogna bananer
2 ägg

Frostingkrämen:

300 g färskost (Philadephia ost)
75 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokos flagor

Ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingre. i en stor skål. Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, bananerna o grädden o blanda ner i mjölblandningen. Vispa upp äggen o rör ner i smeten. Lägg bakplåtspapper i en 30 x 40cm stor form. Häll i smeten o grädda i ca 15 min, låt sedan svalna helt.

Rör färskosten o smöret smidigt, tillsätt vaniljsockret o florsockret, vispa så det blir fluffigt. Bred krämen på kakan o strö över kokos flagorna. Skär i rutor. Förvaras svalt/kallt.
                                                       Sätt på lite kaffe...ät o njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar