tisdag 29 september 2015

Rödbetsbröd!

I dessa skördetider kan man hitta alla möjliga recept...som detta rödbetsbröd t ex. hittade det i tidningen Hembakat. Som ni ser är ju färgen helt underbar!
Så gå o köp lite rödbetor eller hacka upp från landet o bjud på ett rosa saftig bröd till frukost, soppan eller varför inte en nattamacka, hihi!!

1 limpa

450 g rödbetor, färska
1½ dl mjölk
25 g jäst
1½ dl kallt vatten
1 msk socker
9-10 dl vetemjöl special
2 tsk salt
2 msk olivolja (jag tog raps)


Skala o koka rödbetorna i osaltat vatten tills de är mjuka. Låt dom svalna lite innan du mixar dom med mjölken, till en slät puré.
Lös upp jästen m det kalla vattnet, häll i sockret o saltet.
Tillsätt rödbetspurén, oljan o blanda i mjölet. Blanda ordentligt det ska vara en lös o kladdig deg. Lägg över plastfolie på bunken o jäs ca 1½tim till dubbel storlek.
Olja bakbordet o häll upp degen. Sträck o vik den ett par gånger.
Olja en limpform på ca 2 l, stjälp ner degen o låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ugnen på 200 grader.
Gräddas längst ner i ugnen ca 35 min (eller tills innetemp är 92 grader).
Låt limpan svalna helt innan du stjälper upp den o skär i den.


                                                                     LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar