tisdag 17 juli 2012

Ätbart...

...i trädgården!? Jo det finns faktiskt lite av varje! Tycker det härligt när man kan gå o ta sig en smakbit lite då o då! Ni har säkert också en massa gott i trädgården, på balkongen eller på fönsterbrädan men jag gillar att fota trädgården när det är något nytt på gång! Och idag har det varit mestadels uppehåll så då får man ju passa på! Så antingen slutar ni läsa här...hihi! Eller får ni följa med på en massa kort från Ringvägen 2! Håll till godo!!
Krusbären är snart mogna. Är det någon som har tips på vad man kan göra för gott m dom!? Ser ni den blåa himlen? Den har man inte sett för mycket av i sommar!!
                  Grenarna på vinbärsbuskarna är tunga av alla bär, de är riktigt stora o fina i år!
                                                         Citronäpple blir det också i år!
Mitt favoritbär, hallon!! Vi har inte många grenar men man får vara glad för det lilla! De här gula hallonen är lite, lite godare än de röda tycker jag. MUMS!!
Tänk om man hade radvis med hallonbuskar...men vem skulle sköta dom...någon frivillig där ute??!!
Smulgubbarna har fått hamna i krukor. För något år sedan hade vi ett stort land men det krävdes en hel del jobb att hålla ogräs o alla revor i schack. Vi tycker om att plantera men sen är det ju det här med att hålla iordning...
                                                  Ett o annat bär blir det till oss, mumsigt!
Fröna till de här trädgårdssmultronen fick Vilma på sin 1 årsdag (2008) av min kusin Anna m familj. Så vi planterade o fick många små plantor! Och än lever det några! Tänk om man kunde hålla de vid liv tills Vilma själv får trädgård...önsketänkande jag vet...men roligt vore det!!
                                     Vanliga skogssmultron finns det också en o annan planta av.
Nää, kantareller har vi inte i trädgården. Men mannen i huset tycker det är lite småtrevligt att bege sig ut i skogen o leta efter skogens guld! Det är jag evigt tacksam för!! Ska bli SÅÅÅ GOTT med stekta kantareller!!
Jag hoppas det blir många skogsrundor...!! Så vi kan fylla frysen också efter att vi har ätit oss mätta!!


Jaha, det va´ vad trädgården förmår just nu! Tog fler kort idag på det som blommar men det tar vi en annan gång, annars somnar ni här framför datorn...zzzz!!

Kramillikram!!





1 kommentar:

  1. Visst är de härligt med trädgård och bär:)Kantareller är inte dumt heller!!
    Kram Kicki.

    SvaraRadera