tisdag 3 november 2015

Pumpasoppa!

Fick en Hokkaido pumpa utav grannen Karin...tänkte direkt att soppa får det bli...soppan som mamma o moster gjorde på vår höstdag i Bockaskruv...så attans god!

Ca 8 port

1½-2 kg pumpa
2 gullök
1 stor vitlöksklyfta
chilipeppar eller chiliflakes efter smak
1-2 tsk timjan
1-2 msk olja
1 msk smör
5 dl vatten + ev. mer att späda med
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl grädde
2-3 msk tomatpuré
salt o peppar
Till servering: creme fraiche m ev. pressad vitlök i o ev. färsk timjan, pumpakärnor

Skala o dela pumpan i mindre bitar (Hokkaido pumpan behövde man inte skala, tur va väl det den va jätte hård!!)
Grovhacka löken o skiva vitlöken tunt.
Fräs lök, vitlök, timjan o chili i smör o olja på svag värme tills löken har blivit genomskinlig. Lägg i pumpan, slå på vattnet o lägg i buljongen. Koka under lock ca 35-40 min tills pumpan har blivit mjuk.
Mixa soppan slät, tillsätt grädden o tomatpurén, smaka av m salt o peppar. Späd m vatten till önskad konsistens. Låt soppan bli varm.

Serveras m vitlöks fraichen o pumpakärnor på toppen, det är gott att det finns något att tugga på! Ett gott bröd är ju alltid gott till, jag bakade Snabba frallor.


Hoppas ni testar detta...smaklig måltid!!

KRAMILLIKRAM!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar