onsdag 5 oktober 2016

Äppel chutney!

I år är det ju ett riktigt äppelår...har du inga egna kan du säkert fråga grannen, vänner eller bekanta om du kunde få bli ve några! Och som tack kan du ge en burk m detta tillbaks!Testa detta, gott till kött, ost eller blanda m creme fraiche.

Detta behöver du:

1 kg äpple
2 st gul lök, hackad
1 st röd chili (jag hade cayenne), finhackad
2 krm kanel
1 tsk curry
2 tsk malen ingefära
2 dl ättika (12%)
4 dl socker
1 dl russin/torkade aprikoser.
lite raps olja

Börja med att diska ur burkarna o locken noga o ställ in i ugnen på 100 grader.
Skala, kärna ur äpplena o skär i grova bitar.
Fräs lök, chili o kryddorna i oljan på låg värma tills löken blivit mjuk.
Tillsätt äpple, ättika, socker o russin, småkoka ca 30 min.
Häll upp i de varma burkarna, skruva på locket.
Förvaras i kylen.

LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar