onsdag 5 oktober 2016

Jordärtskocka o västerbottenost!

Jag har aldrig ätit jordärtskocka förut men mamma o jag hittade på Skördefesten på Öland i helgen.
Tur att de hade satt upp lite recept också.
                                                             Lite pilligt att skala dom.

Detta recept lät gott eftersom det va Västerbottenost i. Vad smakar det då...ja inte särskilt mycket i min mening men gratängen liknade potatisgratäng, så det va ju gott. Hihi!!
Hittade dessa små gratängformar på loppis i helgen!
6 små portioner

1 kg jordärtskocka
1 stor lök
salt
svartpeppar
3 dl västerbottenost
2 dl grädde
½ dl mjölk

Ugnen på 225 grader.
Skala jordärtskockorna o skär i tunna skivor.
Skala o skiva löken tunt.
Varva kockorna m lök, salt, svartpeppar o grovriven ost i en ugnssäker form.
Slå över grädde o mjölk o toppa m mer ost.
In i mitten av ugnen tills kockorna är mjuka o fått fin färg ca 30-40 min.
Servera som den är eller kanske med något kallskuret kött till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar