söndag 27 januari 2013

Solrosbröd!

Ja, det kan man verkligen behöva...SOL alltså! Men i väntan på den , tycker jag att ni ska baka det här enkla brödet! Tar visserligen ca 1 timme i ugnen men ingen jästid iallafall!! Receptet kommer från tidningen "HEMBAKAT".

Hade ett härligt gäng med tjejer här ikväll på Aloevera-party, som fick smaka på detta. Elena som säljer dessa "braiga" produkter är en sån mysig o härlig tjej så man kan inte låta bli att handla "lite"! Hihi!! För min del blev det en hel del: tvålar, hudkrämer, ansiktsvatten o dricka så nu ska både utsidan o insidan bli fin! Hihi!!

Tack till alla som kom o särskilt till dej Elena!

1 bröd

5 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl solroskärnor
1½ tsk salt
3 dl vatten
½ dl rapsolja el dyl.
2-3 dl filmjölk ( jag tog 2)

Dekoration o till formen:
ca 1 dl solrosfrö

Ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingre. Tillsätt vatten, olja o filmjölken. Blandas till en kladdig smet. Smörj en rund form ca 24 cm i diam. o strö den med solroskärnor. Häll i smeten o strö lite frön över också. Gräddas i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det på bakgallret, låt det kallna under bakduk innan du skär det i skivor/bitar.
                                                              Attans så gott det va´!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar