måndag 10 december 2012

Lyxfudge!

Nytt recept för i år, lyxig fudge från Amerika! Alltid kul att testa lite nytt julgodis! Många blev det också!
Ska se om det går att sälja några i Uranäs!
Ni har väl bokat in ett besök till Blomsterverkstan i helgen!!? Om inte...gör det!! Hihi!!





Ca 50 st

2½ dl pecannötter o valnötter (50-50)
½ dl sötmandel
1 msk smör
1 nypa salt
300 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad (jag tog blockchoklad)
1 burk kondenserad mjölk ( ca 397g )
2 tsk vaniljsocker
3 dl mini marshmallows

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka nötterna o mandeln, lägg på plåt o rosta dom i nedre delen av ugnen i ca 10 min. OBS! Passa dom så de inte bränns! Blanda smör, salt o de varma nötterna i en skål. Rör om tills smöret smält, tillsätt vaniljsockret o blanda. Smält chokladen över vattenbad, blanda sedan ner kondenserad mjölk. Blanda ner nötblandningen. Låt smeten svalna något sen rör du ner marshmallowsen. Bred ut smeten i en form (15 x 25 cm) kläd m bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, skär sedan i bitar o förvara dom i en burk m lock i kylskåpet.
                                                                         MUMS!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar