fredag 3 februari 2012

Jennys lax!

Den här laxen smakade jag första gången hos goaste Jenny, medlem i VIP-gänget! Vi satt på deras altan om jag inte missminner mej, 6 maj 2006 tror jag bestämt att det va`, vi firade hennes födelsedag! Fantastiskt god!
Det lilla täcket som ligger på laxen...mummms! Nötterna, vitlöken o sweet chili skapar en härlig kontrast till den milda fisken.

4 port

4 laxfiléer
salt o peppar

Blanda samman:

1 dl cashewnötter (i receptet stod det 15 st, för ynkligt tycker jag ;)
2 msk flytande margarin
4 msk sweet chilisås
rivet skal från 1 lime
2-3 stora klyftor vitlök

Limesås:

1 dl matlagningsyoghurt
1 msk vitt vin el matlagningsvin
saft från 1 lime
salt o peppar


Blanda alla ingre. till såsen, ställ kallt. Sätt ugnen på 250 grader. Salta o peppra laxen o stek någon minut på båda sidor. Lägg dom i ugnsform o låt svalna något. Hacka nötterna o blanda i margarinet, sweet chilin, limeskalet o pressa i vitlöken. Bred på detta på laxen o in i ugnen tills nötterna fått fin färg.
Servera med pressad potatis, sallad el kokta grönsaker o limesåsen! Smaklig måltid!!                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar