måndag 20 februari 2012

Långpannerutor med havrekli!

Att baka bröd på långpanna det är så smidigt! Idag provade jag ett recept från tidningen Hembakat.

 12-15 rutor

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 tsk salt
½ dl sirap
1½ dl havrekli
ca 10 dl vetemjöl

Lös jästen med vattnet o oljan i en bunke. Tillsätt salt, sirap, havrekli o nästan allt vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord o knåda den lätt. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Lägg degen på plåten o platta ut med mjölade händer. Skär degen i rutor o låt jäsa under bakduk 30 minuter till. Gräddas i 225 grader ca 20 minuter. Ta ut brödet, det ska låta ihåligt på undersidan. Skär eller bryt i rutor!

Gott med nybakat till soppan, en vinterdag som denna när solen strålar o fåglarna kvittrar!

Ha´en härlig dag!

2 kommentarer:

  1. Kan man göra detta glutenfri?

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag har ingen aning faktiskt. Har aldrig bakat glutenfritt. Så tyvärr kan jag inte hjälpa dej :-( Hoppas det blir bra ifall du testar. Ha´ det gott!/ Helén

    SvaraRadera