torsdag 20 oktober 2011

Kokt fisk med äggsås!

Husmanskost när den är som bäst! Man behöver inte alltid krångla till det eller hur!? Och efter en sådan här måltid är man klok som en bok!

2-3 port

ca 1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
400 g fiskfilé ( torsk, sej )
3 hårdkokta ägg
2 msk dill
3 msk smör
3 msk mjöl
½ dl matlagn. grädde
salt o citronpeppar

Koka upp vatten, buljong, vit- o kryddpepparn o lagerbladet. Lägg i fisken o sjud i ca 5 minuter. Ta upp fisken, spara spadet ( 4-5 dl ). Smält smöret o vispa i mjölet, späd med spadet från fisken. Häll i grädden o koka någon minut. Tillsätt dill, smaka av med salt o citronpeppar. Hacka äggen o lägg i såsen o låt det bli varmt. Servera med kokt potatis o grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar