fredag 6 januari 2012

Baconlindad kycklingfilé!

Kvällens middag blev ett litet experiment! Ni goa´ läsare har säkert testat detta innan men här va´ det första gången! Resultatet blev en saftig o smaskig kyckling. Och eftersom jag gjorde allt i ugnen så hade vi middag på bordet på ca 30 min.

4 port

4 kycklingfiléer
12 skivor bacon ( knappt 1½ packet)
Allroundkrydda/grillkrydda

Ugnen på 225 grader. Krydda filén o linda in dom i 3 skivor bacon. Lägg dom på en långpanna.
Skala o klyfta potatis, morötter o rödlök ( eller andra rotfrukter ). Lägg på andra halvan av plåten strö på lite flingsalt. In i ugnen ca 20-30 min. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt!
Medan det sköter sig själv i ugnen, gör en god kall sås till! Vi gör OFTA den här:

2 dl creme fraiche ( lätt eller fet)
Persillade (kanske 1 tsk, smaka dej fram)
1 vitlöksklyfta ( det blir ganska starkt, ta efter smak )

Blanda fraichen med pressad vitlök o persilladen. Låt stå en stund.

Supergott till sommarens grillade kött, eller dippa räkor,grönsaker mm.

Eftersom vi ska bli bättre på att äta grönsaker (går i perioder), fick det bli sockerärtor o strimlad vitkål också! Ja, det blev en lyckad middag här idag, vad har ni haft för "fredagsmys"?

Ha´ en riktigt härlig helg, vad ni än hittar på! Här ska det jobbas!! Jippi! Gott att ha´ett jobb att gå till som man stortrivs med!!

                                                    Trevlig helg!!

1 kommentar:

  1. Oj vad gott det ser ut! Tack för gullig kommentar om min månads dukning!
    Kram Pia

    SvaraRadera