söndag 15 januari 2012

Uvasjö Gädda!

Jag har två fiskare i familjen! Så himla bra, det blir både abborre, gädda o gös ibland. Just nu väntar de på att det ska bli is på sjön! Jag sitter gärna på land o grillar korv medan de gör jobbet, tycker det är lite läskigt när det "skjuter" i isen. Kan tänka mej att gå ut på isen om den är ½ m tjock typ!
Detta recept är inget för bantare! Massa smör o grädde! Det får man unna sig ibland eller hur!

400 g gädda
3/4 dl hackad dill
1½ tsk citronpeppar
salt o peppar
ca 50 g smör
2 dl grädde
2 dl mjölk

Ugnen på 225 grader. Smöra en ugnssäker form, strö på lite krydda o salt. Lägg i fisken. Krydda lite i fisken o lägg i dillen o lite av smöret. Krydda på fisken också o klicka dit lite smör. Häll i grädden o mjölken i formen. Grädda i ca 45 min, tills fiskköttet lossnar från benen. Ös den då o då med såsen från formen.
Servera med potatis, brysselkål o morötter eller andra grönsaker.
                                                                        Åh, så gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar