måndag 21 november 2011

Brända mandlar!

Lite brända mandlar hör väl julen till, eller vad säger ni?! Det går fort att göra dom, gäller bara att ha lite armmuskler eftersom man måste röra en hel del! Men lite träning innan man sätter i sig dessa kan ju vara bra!!

200 g sötmandel
3½ dl socker
3/4 dl vatten

Häll allt i en tjockbottnad kastrull. Sätt på hög värme tills vattnet kokar o sockermassan börjar bubbla. Rör ofta med en trägaffel. Sänk värmen.
Fortsätt att koka tills vattnet helt har försvunnit. Sockret ska på nytt smälta så att det lägger sig i små klumpar runt mandeln. RÖR HELA TIDEN!
Sprid ut mandlarna på bakplåtspapper o låt de svalna o stelna. Om de klibbar ihop, knacka på dem försiktigt med trägaffeln. Ät o njut! Men akta tänderna!
Gjorde strutar o hällde i brända mandlarna, ska sälja dem på Cafét hade jag tänkt! Guttiligutt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar