tisdag 1 november 2011

Morotsbaguetter!

Nybakat bröd! Det är inte mycket som slår det, tycker jag. Eller vad tycker ni, kära läsare?

4 st

50 g jäst
5 dl vatten, 37grader
2 msk socker
2 tsk salt
2 msk olja
3 morötter, grovt rivna
1 dl solrosfrö
11-12 dl vetemjöl

Rör ihop jäst, vatten, socker, salt o olja. Rör ner solrosfröna o morötterna. Arbeta ner mjölet lite i taget till en smidig deg. Jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Vänd upp degen på mjölat bakbord o dela i 4 bitar. Forma varje till en rund kaka som rullas ut till plåtlånga baguetter. Mjöla dem lite lätt o jäs 30 minuter till. Skåra brödet med en vass kniv ( detta glömde jag ). Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

1 kommentar:

  1. Detta bröd är supergott o lätt att baka!

    SvaraRadera