tisdag 15 november 2011

Martinas fudgetårta!

En av mina bästa vänner är en riktig matmor! Detta receptet är från henne! Denna är kanon att göra dagen innan man ska bjuda på den. Går också bra att frysa! Verkligen en kaloribomb men men, man måste unna sig något gott ibland eller hur!?

ca 24 bitar

400 g smör
6 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
1½ tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Rör ihop smör o socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna o rör ner det i smeten.
Bred ut på långpanna klätt med smörat bakplåtspapper. Gräddas i 15 min på 175 grader. Den ska vara lite kladdig när du tar ut den.
Kräm

4 dl grädde
4 dl socker
4 msk ljus sirap

Ta en vid gryta o häll i grädde, socker o sirapen detta ska kokas tills det går att göra ett kulprov. Tillsätt sedan:

100 g ljus blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
150 g smör

Blanda tills allt är smält. Häll detta sedan över den färdiga kakan. Ställ svalt, gärna över natten. Skär i rutor ca 6 x 6 cm. Förvaras svalt eller i frysen.
Serveras kall med grädde o ev lite bär.

2 kommentarer:

  1. Hur blev glasyren så slät??

    SvaraRadera
  2. Hej anonym!
    Va´ tråkigt att det inte blev som du tänkt dej! :-( Hur blev den för dej? Svårt att säga vad som gick snett? Jag har gjort den några gånger men den har inte blivit grynig, hård eller något annat?? Den ska kokas på svag värme under omrörning, utan lock, som när man gör kola typ. Gör kulprov. Sen ner med chokladen o smöret som är i bitar. Hoppas du vågar göra den en gång till, för den är ju så attans god! Lycka till!

    KRAMILLIKRAM Helén

    SvaraRadera