söndag 13 maj 2012

Ingers hallon- o blåbärspaj!

Detta är en variant på ananaspaj! Inger hade gjort den till en APT för ett tag sen. Så himla god!!

Till en stor paj (ca 12 bitar) behövs:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tskbakpulver

Fyllning:

200 g hallon
200 g blåbär
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
(till ananaspajen: ta 1 burk krossad ananas, avrunnen. Istället för hallon o blåbär)

Arbeta ihop pajdegen o klä en pajform med den. Ställ den kallt ca 1 timme. Sätt ugnen på 200-225 grader. Rör ihop fyllningen o häll den i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills den fått lite färg. Serveras gärna ljummen m lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar