måndag 21 maj 2012

Matmuffins!

Har bakat de här ikväll!! Himla goda måste jag säga!! Perfekt att ta med på utflykten, lagom matig! Gott m fetaost, lök, salami o tomater i!
Nästa gång jag gör dom, ska jag hacka ner lite färsk basilika också! Synd att bara använda den till dekoration!!
Till 12 st muffins behövs det:

ca 10 cm purjolök
1 liten rödlök
1 msk olja, till stekning
150 g fetaost
50 g skivad pepparsalami
12 cocktailtomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl filmjölk
1 msk olivolja
Ev. Färsk basilika (strimla o blanda ner i smeten)

Ugnen på 200 grader. Finhacka purjo o rödlöken. Fräs i oljan tills den blir mjuk. Strimla salamin, tärna osten o halvera tomaterna. Blanda mjöl, salt, bakpulver i en bunke. Blanda ner salamin. Vispa ihop ägg, filmjölk o oljan i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt osten o löken. Ta en muffinsplåt o smörj den väl. Fördela smeten o tryck ner 2 tomathalvor i varje muffins. Gräddas i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt de vila en stund i plåten innan du tar upp dom. Goda både ljumma o kalla.

 Detta måste ni bara testa o göra. MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar