torsdag 3 maj 2012

Rabarber- o jordgubbspaj!

Har du frysta frukter o bär kvar sen förra året?? Gör en paj! Jag hittade skivade rabarber o jordgubbar i min frys. Sen finns det säkert tusen olika slags smuldegsrecept man kan välja på men denna gång valde jag svärmors! Guttans!!

Detta receptet räcker till en stor o en liten pajform.

ca 1 l skivade rabarber
ca 3/4 l skivade jordgubbar
3 msk potatismjöl
1½ dl socker

Lägg allt i formarna o blanda runt.

Smuldegen
250 g smör el margarin
3 dl socker
2 tsk bakpulver
 ca 4 dl vetemjöl

Smält smöret o blanda i resten av ingredienserna. Det ska vara lite grynigt.  Smula över pajerna o grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Serveras ljummen m vaniljvisp, grädde el glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar