lördag 17 september 2011

Annas Plommonmarmelad!

Kusin Anna hade gjort denna marmeladen, både med o utan kanel. Så himla god!
Jag hade inga plommon utan provade med Krikon, det funkade också, fast den blev syrligare!

½ kg plommon m skal
½ vaniljstång
2,5 dl syltsocker

      eller

½ kg plommon UTAN skal ( det blir en helt annan färg )
½ vaniljstång
2,5 dl syltsocker
1 kanelstång (+ ev lite mer malen kanel efter kokning, smaka dej fram)

Kärna ur o dela plommonen i mindre bitar. Lägg i gryta tillsammans m syltsockret. Skrapa ur fröna ur vaniljstången o lägg i grytan + stången. Koka under omrörning i 10 min el. tills plommonen är finfördelade. Skumma noga. Häll upp i varma, väl rengjorda burkar o sätt på lock. Förvara mörkt o svalt. Jag gjorde på ½ kg krikon, det blev ca 4 dl färdig marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar