tisdag 20 september 2011

Päronmarmelad!

Nu är päronen mogna i trädgården! Passa på att göra denna marmeladen! Men det går ju lika bra m köpepäron också ;) ! Gjort på hårda, gröna päron (vet inte vad de heter) och på Conferanspäron men det blev bäst på de hårda päronen, den marmeladen blev lite fastare.

5 normalstora päron
½ kg syltsocker
½ vaniljstång

Skölj päronen o skär i små bitar. Rör ihop päronen m sockret o den delade vaniljstången ( skrapa ut fröna också o lägg i). Värm upp blandningen under omrörning. Låt koka 4-5 min (tills päronen mjuknat lite). Ta bort skummet o fiska upp vaniljstången. Förbered burkarna, genom att koka dom en stund i vatten. Häll upp i de rena o torra burkarna. Sätt på lock. Förvaras svalt o mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar