onsdag 28 september 2011

Fläskfilé med kantareller!

Passa på att laga detta nu när skogen är full med kantareller, så himla gott o fort gick det att laga också! Detta recept kommer från min vän Martina, hon är grym på att laga mat!!

ca 750 g fläskfilé
ca 150 g kantareller (förväll dom o stek i lite smör)
ca 2 msk kantarellfond ( smaka dej fram)
2 burkar lätt creme fraiche
15 cocktailtomater
2-3 msk hackad färsk timjan
1 tsk hackad färsk oregano
salt o peppar
smör

Stek filéen i skivor i lite smör, salta o peppra lite. Stek kantarellerna. Koka ihop creme fraiche, fond o kryddorna, smaka av. Lägg i köttet, kantarellerna o cocktailtomaterna. Låt småputtra tills tomaterna blivit varma. Strö över några timjankvistar. Servera bulgur o kokt broccoli till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar