onsdag 14 september 2011

Fransk marängtårta!

Attans så god den här va´!! Det tog ett bra tag att vispa den men det va´ det värt att vänta på!!
7st äggvitor
5 dl socker
1 nypa salt
100 g mörkchoklad 70%
ev. 50 g rostade mandelspån (hoppade över det)
3 dl vispgrädde
blåbär, hallon, vinbär, jordgubbar, bigarråer ta det du tycker om o kan få tag i!

Ugnen 150 grader. Blanda äggvita o socker o salt i en rostfri bunke. Sätt den över vattenbad o vispa förhand tills sockerkristallerna smält o marängen är ca 60-65 grader. Ta bort bunken o vispa m elvisp tills marängen kallnat. (Detta tar tid!!). Smält chokladen i vattenbad o vänd ner försiktigt i marängsmeten, den ska vara marmorerad. Klicka ut på bakplåtspapperklädd plåt till en tjock slarvig botten. Kanterna ska vara något högre än botten. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim, ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt. Garnera m vispad grädde o valfria frukter o bär. MUMS!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar