torsdag 29 september 2011

Vitlöksbaguetter!

Gott till soppan, salladen, buffén mm. Tänk bara på att rulla ihop dem ordentligt o nyp ihop ändarna, annars rinner smöret ut o det vore ju synd;) !!

2 st bröd

25 g jäst
3 dl vatten
½ dl olja
5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 nypa salt

Vitlökssmöret:

50 g smör
2 vitlöksklyftor

Blanda allt till degen, men spara 1 dl vetemjöl som man tillsätter sist. Låt jäsa 1 tim. Arbeta ihop degen o dela i 2 delar. Rulla till 30 cm långa rullar. Platta till eller kavla till ca 30 x 10 cm. Bred vitlökssmöret i mitten o nyp o rulla ihop ordentligt. Tvinna rullen ett par varv o lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 20 min. Grädda i ca 30 min i 225 grader. Låt de svalna utan bakduk så blir det knaprig skorpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar