onsdag 14 september 2011

Toscakaka m kanelrabarber

Detta blev en favorit i sommar!! Så gott med all toscasmet!!
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
50 g smält smör
1½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Ugnen på 175 grader. Vispa ägg o socker pösigt, blanda ner de övriga ingre. Smöra o bröa en springform. Häll i smeten o grädda i ca 20 min. Stek under tiden:
1 rabarberstjälk i bitar
lite socker
kanel
en klick smör
Ta ut kakan fr ugnen och tryck ner rabarberna, grädda ytterligare ca 5 min. Gör toscaglasyren:
knappt 1½ dl socker
knappt ½ dl sirap
3 tsk vaniljsocker
75 g smör
1½ msk vetemjöl
1½ msk grädde
3 stora nävar m sötmandel (grovt hackad), solroskärnor (saltade), pumpakärnor (saltade).

Smält alla ingre. i en kastrull tillsätt mandeln o kärnorna. Häll detta över kakan o grädda återigen i ca 5-10 min på övervärme. Serveras ljummen med lättvispad grädde till.

1 kommentar:

  1. Den måste jag testa.Lät jättegott!!
    Ha en bra ledig dag imorgon:))
    Kicki.

    SvaraRadera