onsdag 14 september 2011

Brytbröd m oliver, ost o rosmarin!

Detta brödet är så gott!! Servera till soppan, salladen el buffén.
Deg
25 g jäst
2 tsk flingsalt
3 dl ljummet vatten
1 tsk honung
ca 7 dl vetemjöl special
Topping
150 g mozzarella
150 g riven parmesan
Kalamataoliver, urkärnade
Färsk rosmarin
ev lite flingsalt
Rör ut jästen m vattnet tillsätt salt o honung. Blanda i mjölet. Knåda ut till 1,5-2 cm tjock brödkaka. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Skär mozzarellan o lägg på degen. Lägg på oliverna o riv över parmesanosten. Strö över rosmarinen o lite flingsalt. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills den får fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar